Τοπικά προϊόντα

Ελιά

Η ελιά ή ελαιόδενδρο ή λιόδεντρο (επιστ. Ελαία, Olea) είναι γένος καρποφόρων δέντρων της οικογένειας των Ελαιοειδών (Oleaceae), το οποίο συναντάται πολύ συχνά και στην Ελλάδα. Ο καρπός του ονομάζεται...

Κάστανα

Το κάστανο βρίσκεται μέσα σε ξυλώδες περίβλημα που έχει αγκάθια εξωτερικά και ανοίγει όταν οι καρποί ωριμάσουν. Ανάλογα με το είδος, μέσα στο περίβλημα υπάρχουν συνήθως 2-3 καρποί, ή και...

Αμπέλια

Το αμπέλι ή κλήμα ανήκει στην τάξη των Ραμνωδών και στην οικογένεια των Αμπελοειδών, με πολλές ποικιλίες που καλλιεργούνται στις εύκρατες περιοχές της γης. Το αμπέλι καλλιεργείται κυρίως για τον...

Καρύδια

Η κοινή καρυδιά φτάνει σε ύψος τα 35 μέτρα και είναι γνωστή και με τις ονομασίες αγγλική ή περσική. Καλλιεργείται για τον καρπό της, το καρύδι, και για την εξαιρετικής...

Κεράσια

Η κερασιά είναι αγγειόσπερμο δικότυλο φυτό που ανήκει στο γένος Προύμνη και υπογένος Κέρασος στην οικογένεια των Ροδοειδών. Είναι φυλλοβόλο δέντρο, με ύψος που φτάνει και τα είκοσι μέτρα. Η...

Λεβάντα

Πασίγνωστη για το άρωμα της και τις θεραπευτικές τις ιδιότητες η λεβάντα ήταν γνωστή από την αρχαία Αίγυπτο και την Ελλάδα. Το όνομα της προέρχεται από το λατινικό ρήμα lavare,...

Μήλα

Η μηλιά είναι το πιο διαδεδομένο οπωροφόρο παγκοσμίως, αντιπροσωπεύει το 50% των φυλλοβόλων οπωροφόρων δέντρων, με παγκόσμια ετήσια παραγωγή περί τα 60 εκατομμύρια τόνους. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μήλων...

Γλυκά του Κουταλιού

Άλλα τοπικά προϊόντα των Μηλεών, αλλά και των γύρω περιοχών συναντάμε μακριά από τις καλλιέργειες, στα σπίτια των νοικοκυριών, εκεί όπου η γυναίκες του τόπου αυτού έχουν αναπτύξει, γνωστά σε...