Τοπικά προϊόντα

Γλυκά του Κουταλιού

Άλλα τοπικά προϊόντα των Μηλεών, αλλά και των γύρω περιοχών συναντάμε μακριά από τις καλλιέργειες, στα σπίτια των νοικοκυριών, εκεί όπου η γυναίκες του τόπου αυτού έχουν αναπτύξει, γνωστά σε όλους, τοπικά προϊόντα. Το πρώτο και κύριο που δεν μπορεί να λείπει από την λίστα αυτή είναι τα γλυκά του κουταλιού.
Το γλυκό του κουταλιού είναι παραδοσιακό γλυκό της ελληνικής οικογένειας, σερβίρετε ως ένδειξη φιλοξενίας σε μικρές ποσότητες, εξ΄ ου και “του κουταλιού”. Οι γεύσεις ποικίλουν, μπορεί να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο φρούτα όπως το βύσσινο, το κυδώνι, το περγαμόντο και το σύκο, αλλά και λαχανικά, όπως η ντομάτα, το μελιτζανάκι, το καρότο και το κολοκύθι, και φυσικά και άνθη, όπως το τριαντάφυλλο.