Γνωρίστε τις Μηλιές

Το χωριό

Το χωριό μας βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, κοντά στο μεγευτικό δάσος της Φολόης και την Αρχαία Ολυμπία. Έχει περίπου 70 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και σημαντική ιστορία συνδεδεμένη με τη ελληνική επανάσταση. Εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το χωριό μας σήμερα και θα χαρούμε να σας δούμε σύντομα στα μέρη μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ιστορία

Το χωριό μας έχει πλούσια και ενδιαφέρουσα Ιστορία, καθώς συνδέεται με σημαντικές στιγμές της ελληνικής επανάστασης και με αρχαίους μύθους. Εδώ μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία μας, την παράδοσή μας και τους συγχωριανούς μας που δεν βρίσκονται πια μαζί μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φυσικό Περιβάλλον

Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής έχει μεγάλο ενδιαφέρον και περιλαμβάνει δάση, καταρράκτες, διαδρομές για πεζοπορία με πολλές σραστηριότητες για ΄λες τις ηλικίες και τα ενδιαφέροντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Βιβλιοθήκη

Η εικονική βιβλιοθήκη μας περιλαμβάνει άρθρα, παλιές φωτογραφίες και αποσπάσπαματα από βιβλία και εφημερίδες που αφορούν το χωριό μας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Άνθρωποι του σήμερα

Ιστορίες και συνεντεύξεις για τους συγχωριανούς μας που ζουν σήμερα στο χωριό, σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός συνόρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ