Οι άνθρωποι του
σήμερα

Οι άνθρωποι του σήμερα

Οι Μηλιές είναι ένα μικρό χωριό στην ορεινή Ηλεία, κοντά στο μεγευτικό δάσος της Φολόης και την Αρχαία Ολυμπία. Έχει περίπου 70 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία και σημαντική ιστορία συνδεδεμένη με τη ελληνική επανάσταση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το χωριό μας σήμερα και θα χαρούμε να σας δούμε σύντομα στα μέρη μας.

22 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη με τον Αναστάσιο Πίππα

Ο Τάσος Πίππας του Χαραλάμπη γεννήθηκε στο χωριό μας. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχέση του με το χωριό μας είναι καρμική. Η παρουσία του είναι έντονη και αδιάκοπη στο χωριό μας, αλλά και στην Αθήνα που ζει, πάντα ασχολείτο με τα θέματα του χωριού, είτε μέσα από τις δραστηριότητες του Συλλόγου, είτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Το 1987,ως μέλος του ΔΣ του Συλλόγου τον Απανταχού Μηλιωτών, με τον Μίμη τον Λέντζο εκδίδουν την εφημερίδα ΜΗΛΙΩΤΙΣΣΑ με μεγάλη επιτυχία. Ο Τάσος ο Πίππας εξακολουθεί να πηγαίνει στο χωριό, πιο έντονα μάλιστα. Έχει σπίτι στο χωριό και ασχολείται με την καλλιέργεια καρποφόρων δέντρων με μεγάλη όρεξη και επιμέλεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
17 Νοεμβρίου 2020

Οι απανταχού Μηλιώτες

Οι Μηλιές, όπως όλη σχεδόν η Ελληνική Επαρχία με τα χαρακτηριστικά του χωριού μας, από την αρχή κιόλας του 20ου αιώνα άρχισε να φθίνει πληθυσμιακά με ένα αργό αλλά σταθερό τρόπο. Παρατηρούμε μεγάλη φυγή του ανθρώπινου δυναμικού του χωριού γι΄ αλλού. Αυτό το «αλλού» ήταν οι ξένες χώρες, κυρίως η Αμερική, και πόλεις στην χώρα μας, κυρίως στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ