Σημεία ενδιαφέροντος

Λαογραφικό Μουσείο Ανδρίτσαινας

Το Λαογραφικό Μουσείο της Ανδρίτσαινας ιδρύθηκε από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Γυναικών Ανδρίτσαινας το 1981.

Το μεράκι, η αγάπη για τον τόπο τους, η αγωνία για την διάσωση της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Η συλλογική εργασία, ένωσαν κάποιες Ανδριτσαίνες για να δείξουν όπως έλεγαν την «ψυχή του τόπου τους». Ιδρύοντας Λαογραφικό Μουσείο στην πατρίδα τους την Ανδρίτσαινα.

Το Λαογραφικό Μουσείο σήμερα, στεγάζεται στο Αρχοντικό του Γεωργίου Κανελλοπούλου. Πρόκειται για την αναδιαμόρφωση παλαιού αυτόνομου, πέτρινου κτιρίου (1847), με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά. Αναβιώνει η παράδοση, η τέχνη, και η αρχοντιά των ανθρώπων της Ανδρίτσαινας.

Το αρχοντικό αυτό κληροδότησε με διαθήκη της η τελευταία απόγονος της οικογένειας, Γαληνή Κανελλοπούλου. Μαζί με τα ανεκτίμητης αξίας παλαιά παραδοσιακά έπιπλα και σκεύη, για τη στέγαση του Μουσείου. Ώστε όλα μαζί να αποτελέσουν ιδιωτικό Λαογραφικό Μουσείο. Με αντικείμενα λαϊκού πολιτισμού και οικοσκευής παλαιών νοικοκυριών στους τρεις ορόφους του κτιρίου, συνολικού εμβαδού 500τ.μ.

Τα περισσότερα από τα 4.000 εκθέματα του Μουσείου προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από την Ανδρίτσαινα και καλύπτουν την χρονική περίοδο 1832-1932.

 

Ανδρίτσαινα, 2706 Ηλεία
Τηλέφωνο: 698098883

Website: www.andritsainamuseum.gr

Ωράριο Λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή 12:00-15:00

POSTED: 02 Φεβρουαρίου 2021