Σημεία ενδιαφέροντος

Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας

Το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων στεγάζεται στο ανακατασκευασμένο «Παλαιό Μουσείο». Το πρώτο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, στους χώρους του φιλοξενεί πάνω από 450 αρχαία έργα. Από το Ιερό του Δία αλλά και άλλα Μουσεία της χώρας.

Το πλήθος των ευρημάτων του αρχαιολογικού χώρου όμως και οι σεισμοί στην περιοχή επέβαλαν την οικοδόμηση νέου κτηρίου. Κάπως έτσι το Παλαιό Μουσείο χρησιμοποιήθηκε για αρκετά χρόνια ως βοηθητικός χώρος μέχρι που το 2003 άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχτεί τη Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα εκθέματα καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αι. μ.Χ. Ενώ τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα, είναι τα χρυσά δακτυλίδια-σφραγίδες, μινωικά και μυκηναϊκά. Με τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, χρηστικά αντικείμενα αθλητών αλλά και επιγραφές διαφόρων εποχών. Σημαντικές πηγές άντλησης πληροφοριών. Στους χώρους του Μουσείου λειτουργεί η Ψηφιακή Έκθεση της Ιστορίας των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η Ψηφιακή Έκθεση αποτελεί ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό εργαστήρι που έχει τη δυνατότητα να φέρει τον επισκέπτη σε διάλογο με το παλιό και το νέο. Κείμενα, εικόνες, σχέδια, χάρτες, οπτικοακουστικό υλικό, τρισδιάστατες αναπαραστάσεις. Όλα ενισχύουν τον χαρακτήρα της έκθεσης και υπηρετούν τον εκπαιδευτικό σκοπό της. Καθώς το κοινό λαμβάνει την επιστημονική πληροφορία μέσω των διαδραστικών εφαρμογών.

Αρχαία Ολυμπία, Τ.Κ. 27 065, Ολυμπία (Νομός Ηλείας)

Τηλέφωνο: 26240 29119

Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά (Δευτέρα – Κυριακή) 08.00 – 15.30

POSTED: 02 Φεβρουαρίου 2021