Εκκλησίες
Οι Μηλιές, το χωριό μας, έχει πέντε Εκκλησίες.
Το Εκκλησάκι της Παναγιάς
Η Εκκλησία της Παναγιάς βρίσκεται στην θέση «Παλιόβρεστα». Απέναντι από το χωριό, στην οποία γίνεται η θεία τέλεση κάθε 23 Αυγούστου. Χτίστηκε γύρω στο 1849 και ήταν η πρώτη εκκλησία του μικρού χωριού μας. Αυτό το γνωρίζουμε διότι η χρονολογία ανέγερσης του γραφικού Ναού υπάρχει σε μια παλιά εικόνα του Χριστού.
Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Θεολόγου
Το 1863 χτίστηκε στην πλατεία του χωριού ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Καθώς το Εκκλησάκι της Παναγιάς απέχει περίπου δυο χιλιόμετρα από το χωριό, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ως ενοριακός Ναός. Ο Άγιος Ιωάννης Θεολόγος είναι ο βασικός Ναός όπου εκκλησιάζονται οι Μηλιώτες μέχρι και σήμερα. Με το πέρασμα των χρόνων έγιναν προσπάθειες να ανακαινισθεί και να μεγαλώσει, καθώς μεγάλωναν οι ανάγκες του τόπου μας, με τις οικογένειες να διπλασιάζονται. Περίπου το 1906 με δωρεές πολλών κατοίκων του χωριού χτίστηκε μεγαλύτερος Ναός. Δίπλα από την εκκλησία υπάρχει μέχρι και σήμερα το Νεκροταφείο των Μηλεών.
Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Το 1962 χτίστηκε, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιόμετρο νοτιοανατολικά, στην θέση Αϊ Δημήτρη, ο μικρός Ναός του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος έγινε με δαπάνη του Δημήτριου Νικολόπουλου και στην συνέχεια και άλλων κατοίκων του χωριού. Το οικόπεδο του Ναού δώρισε ο Γιάννης Τσαπάρας.
Ιερός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου
Η εκκλησία της Αναστάσεως του Κυρίου, χτίστηκε στο οικόπεδο του Φιλοποίμενου Γιαννόπουλου, μαζί με την οικονομική συνδρομή και πολλών άλλων κατοίκων του χωριού, στην μνήμη του του γιού του Χρήστου, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε νεαρή ηλικία κάτω των τριάντα ετών. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα από την είσοδο του χωριού, 700 μέτρα πριν την πλατεία.
Ιερός Ναός Μεταμόρφωσή του Σωτήρος
Η εκκλησία βρίσκεται στη θέση Στανιντούλα στα όρια του χωριού Πέρσαινα. Να αναφέρουμε ότι είναι το νεότερο εκκλησάκι του χωριού μας και χτίστηκε δαπάνη των κατοίκων της περιοχής. Το οικόπεδο ανήκει στην ενορία Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, δωρεά Παναγιωτόπουλου.
Εκκλησίες του παρελθόντος
Λέγεται ότι παλαιότερα υπήρχε μια εκκλησία του Προφήτου Ηλία στη θέση Άη-Λιά, μεταξύ των δύο χωραφιών του Διονυσίου Λέντζου και του Νικολάου Τσούμπα. Στο σημείο αυτό βρίσκεται ένας σωρός από πέτρες, υποστηρίζοντας έτσι την ύπαρξη εκκλησίας.
Επίσης λέγεται πως υπήρχε εκκλησάκι στη θέση Παλιοκλίση, στο χωράφι του Αντρέα Δούμα, που βρίσκεται στη θέση Κουμαριά, περιφέρειας Μηλεών. Το χωράφι λέγεται παλιοκλήσι και είναι κάτω από την τοποθεσία Σούργια, κοντά στους πρόποδες της Κάπελης (Φολόη).
Άλλες εκκλησίες της περιοχής
Ο Άη-Γιώργης, που ανήκει στην ενορία Δούκα και λέγεται για τον περισσότερο ξένο κόσμο Λαλέικος Άη-Γιώργης, βρίσκεται στο δρόμο Μποντίνι-Σταυροδρόμι Τελάλη, στην Ακροκάπελη προς την Τριέσα, αγροτική περιφέρεια Μηλεών. Στο παρελθόν, οι Μηλιές είχαν σε αυτή την εκκλησία, σαν κοινότητα, ενοριακό μέρισμα.
Αξίζει να αναφέρουμε και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, που ανήκει ενοριακά στην κοινότητα Δούκα και βρίσκεται ακριβώς στην Αύρα, στο σημείο που ήταν τα καντάλια και κουβαλούσαν όλοι οι Μηλιώτες με τα νεροβάρελα και τα ζώα νερό. Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, σύμφωνα με μαρτυρίες παλαιοτέρων, υπήρχε τα πολύ παλιά χρόνια στη θέση Σινεπρέμπτι περιφέρειας Μηλεών και συγκεκριμένα στο χωράφι του Κώστα Πίππα.