Πεζοπορίες

Δρυοδάσος Φολόης

Ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000, το μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας. Το δάσος Φολόης, εκτιμάται από αρχαιοτάτων χρόνων. Στα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Αχαΐας σε υψόμετρο 600 μέτρων και έκταση 218.000 στρέμματα. Αποτελείται από σπερμοφυή βελανιδιά. Στο μοναδικό αυτό δάσος, πέντε εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό!

Eκτός από πεζοπορίες μπορείτε να απολαύσετε επίσης καταπληκτικές ποδηλατάδες, χάρη στο εντελώς επίπεδο οροπέδιο επάνω στο οποίο βρίσκονται. Αμέτρητα μονοπάτια και δασικοί δρόμοι διασχίζουν το καταπράσινο «χαλί» της Φολόης, κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε πανύψηλους κορμούς δέντρων, λουλουδιασμένα ξέφωτα και κελαρυστά ρυάκια. Οι ντόπιοι αποκαλούν χαϊδευτικά το οροπέδιο της Φολόης «Μπαλκόνι της Ηλείας», γιατί αν ξεστρατίσεις λίγο από το δάσος προς τις άκρες του, η συγκλονιστική θέα θα σου εξηγήσει το γιατί.

Μια διαδρομή που αξίζει να εξερευνήσεις είναι αυτή που ξεκινάς από το Μουσείο της Φολόης και ακολουθείς τον δασικό δρόμο προς το φαράγγι του Ερύμανθου, δίπλα στα μαγευτικά τοξωτά γεφυράκια και τους νερόμυλους της περιοχής.

Συνιστούμε αν θέλετε να απολαύσετε μια διαδρομή μέσα στο πανέμορφο δάσος, να απευθυνθείτε στο Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας, προκειμένου να σας συνοδεύσει κάποιος οδηγός. Υπάρχει κίνδυνος μέσα από στο δάσος να αποπροσανατολιστεί κανείς, καθώς δεν υπάρχουν πεζοπορικά σημάδια και υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κανείς μόνος του.

Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6973381207

POSTED: 13 Νοεμβρίου 2020