Πεζοπορίες

Περπατήστε στον τόπο μας

Υπάρχουν πολλές επιλογές για πεζοπορία γύρω από το χωριό Μηλιές. Θα σας παραθέσουμε κάποιες, ξεκινώντας από πεζοπορίες ήπιας δυσκολίας και στην συνέχεια μέτριας δυσκολίας. Αξίζει να αναφερθούμε και στα μονοπάτια που θα δημιουργηθούν. Με χρήματα της περιφέρειας και βοήθεια του δασαρχείου θα γίνουν 120 χλμ. μονοπάτια με κέντρο το δάσος και δυο άξονες που θα τα ενώνουν, από Αρχαίο Ολυμπίας μέχρι το χωριό Αντρώνι.

Καταρράκτες Νεμούτας

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες βρίσκονται σχεδόν 42 χλμ. από τον Πύργο Ηλείας, κοντά στη Νεμούτα. Ένα χωριό του Νομού Ηλείας στα σύνορα με την Αχαΐα και την Αρκαδία, χτισμένο σε υψόμετρο 560 μέτρα πλάι στον ποταμό Ερύμανθο, ο οποίος όπως και ο Λάδωνας είναι παραπόταμος του Αλφειού ποταμού.
Ολόκληρη η πεζοπορική διαδρομή ακολουθεί το μονοπάτι Μ3, που ξεκινά από το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης (κοντινό χωριό) κι έχει μήκος 12 χλµ. Βαδίζει στα χνάρια του μυθικού ήρωα Ηρακλή, ο οποίος πραγματοποίησε στην περιοχή τον τέταρτο από τους δώδεκα άθλους του.
Το μονοπάτι Μ3 μετά το δάσος µπαίνει στο φαράγγι όπου το σκηνικό γίνεται σχεδόν τροπικό, µε οργιώδη βλάστηση και ίχνη άγριας ζωής. Κομβικό σημείο έπειτα από πολύωρο περπάτημα, ένα πέτρινο γεφύρι όπου οδηγεί στη ρεματιά του Χαρατσαρίου με τους 13 καταρράκτες και στη ρεματιά του Άµπουλα με άλλους 16 καταρράκτες ! Υπάρχει όμως και η εύκολη διαδρομή, για όσους θέλουν να αποφύγουν την πεζοπορία.

Μέτρια δυσκολία
3 χλμ. μήκος
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ