Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων για το πρόγραμμα «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές»: «Η αξία των Συνεργατικών Σχημάτων στον πρωτογενή τομέα»

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων για το πρόγραμμα «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές»

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά (ΝΓΝΓ), έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροδιατροφικής Ανάπτυξης στις Μηλιές», με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe. Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και υποστήριξης για την προαγωγή του αγροδιατροφικού τομέα στην περιοχή της Φολόης, με επίκεντρο το χωριό Μηλιές.

Απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάδειξη ευκαιριών, η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και η τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης, μέσα από ενέργειες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και σύνδεσης των προϊόντων της με ευκαιρίες στην αγορά.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων με θέμα «Η αξία των Συνεργατικών Σχημάτων στον πρωτογενή τομέα» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 20.00 στο Lalas Village. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6975505027.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζήτηση σχετικά με την αξία των Συνεργατικών Σχημάτων στον πρωτογενή τομέα με ομιλητές τους:
• Γεώργιο Αποστολόπουλο, Δικηγόρο, ειδικό στη σύσταση και λειτουργία συνεργατικών αγροτικών και μεταποιητικών σχημάτων και οργανισμών
• Δημήτρη Ντογκούλη, Γεωπόνο, Διευθύνων Σύμβουλο της ΑΓΡΟΣΥΜΒΟΥΛΗ Ο.Ε
• Νικόλαο Γούσιο, Αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φαρσάλων «Ο ΕΝΙΠΕΑΣ»

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των τεχνολογικών εξελίξεων στη διαχείριση της άρδευσης από τη Μαρία Αποστόλου, Διευθύνουσα Σύμβουλο της Netafim Ελλάς.

Μέσα από την πρώτη εκδήλωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις διάφορες μορφές των συνεργατικών σχημάτων, να ενημερωθούν για χρηματοδοτικές ευκαιρίες και να γνωρίσουν καλές πρακτικές.

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» ενισχύει τον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα συμβάλλοντας με τα προγράμματα που υλοποιεί στην ανάδειξη ευκαιριών, στην τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης και στην ενδυνάμωση της εγχώριας επιχειρηματικότητας.