Δρυοδάσος Φολόης

Ενταγμένο στο δίκτυο NATURA 2000, το μοναδικό επίπεδο δάσος της Ελλάδας. Στα σύνορα μεταξύ των νομών Ηλείας, Αρκαδίας και Αχαΐας σε υψόμετρο 600 μέτρων και έκταση 218.000 στρέμματα. Αποτελείται από σπερμοφυή βελανιδιά. Στο μοναδικό αυτό δάσος, πέντε εκατομμύρια δέντρα σχεδόν αγγίζουν τον ουρανό! Αμέτρητα μονοπάτια και δασικοί δρόμοι διασχίζουν το καταπράσινο «χαλί» της Φολόης, κάνοντας ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε πανύψηλους κορμούς δέντρων, λουλουδιασμένα ξέφωτα και κελαρυστά ρυάκια.

15 χλμ. από Μηλιές

Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης

Το περιβαλλοντικό Μουσείο Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης Δρυοδάσους Φολόης βρίσκεται στη τοποθεσία Λούτσα της Κοινότητας Κούμανι της Δημοτικής Ενότητας Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το Κέντρο Πληροφόρησης προβάλλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος του μοναδικού δρυοδάσους (περιοχή Natura) και της ευρύτερης ορεινής περιοχής.

18 χλμ. από Μηλιές

Νερόμυλος

Αξιοθέατο που σώζεται ακόμη είναι ο νερόμυλος – μπαρουτόμυλος, που με το μπαρούτι που παρήγαγε, τα γύρω χωριά κατάφεραν να αντισταθούν στους Τούρκους. Σημαντικό είναι να αναφερθεί, ότι ο δρόμος που ακολουθούσαν για τη προώθησή του, περνούσε μέσα από τα φαράγγια. Και έτσι ήταν δύσκολο να καταφέρουν να τους ανακόψουν.

1 χλμ. από Μηλιές

Καταρράκτες Νεμούτας

Οι εντυπωσιακοί καταρράκτες βρίσκονται σχεδόν 42 χλμ. από τον Πύργο Ηλείας, κοντά στη Νεμούτα. Ολόκληρη η πεζοπορική διαδρομή ακολουθεί το μονοπάτι Μ3, που ξεκινά από το Περιβαλλοντικό Μουσείο Φολόης (κοντινό χωριό) κι έχει μήκος 12 χλµ. Βαδίζει στα χνάρια του μυθικού ήρωα Ηρακλή, ο οποίος πραγματοποίησε στην περιοχή τον τέταρτο από τους δώδεκα άθλους του. Υπάρχει όμως και η εύκολη διαδρομή, για όσους θέλουν να αποφύγουν την πεζοπορία.

18 χλμ. απο Μηλιές

Αρχαιολογικός χώρος Αρχαίας Ολυμπίας

Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας περιλαμβάνει το Ιερό του Δία, με τους ναούς και τα κτίρια που σχετίζονταν άμεσα με τη λατρεία. Διάφορα οικοδομήματα που είχαν κτιστεί γύρω από αυτό. Όπως αθλητικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία και την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Βοηθητικά κτίρια, χρηστικά και διοικητικά, καθώς και οικοδομήματα κοσμικού χαρακτήρα. Η Άλτις, το ιερό άλσος, καταλαμβάνει το κεντρικό τμήμα και μέσα σε αυτή αναπτύσσεται ο πυρήνας του Ιερού, με τους ναούς, τους θησαυρούς και τα σημαντικότερα κτήρια του χώρου.

22 χλμ. από Μηλιές

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας είναι από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας. Στους χώρους του ξεδιπλώνεται όλη η πορεία του ιερού της Ολυμπίας, της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων.

22 χλμ. από Μηλιές

Μουσείο Ιστορίας Ολυμπιακών Αγώνων της Αρχαιότητας

Τα εκθέματα καλύπτουν μεγάλο χρονολογικό φάσμα, από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ. έως και τον 5ο αι. μ.Χ. Τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα, είναι τα χρυσά δακτυλίδια-σφραγίδες, μινωικά και μυκηναϊκά με τις πρώτες απεικονίσεις αγωνισμάτων, χρηστικά αντικείμενα αθλητών αλλά και επιγραφές διαφόρων εποχών.

22 χλμ. από Μηλιές

Μουσείο Αρχιμήδη

Το μουσείο Αρχιμήδη, αποτελεί ένα μοναδικό θεματικό μουσείο επιστήμης και τεχνολογίας στον ελλαδικό χώρο. Αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μαθηματικό, φυσικό, μηχανικό, αστρονόμο και εφευρέτη της αρχαιότητας αλλά και στην ευρύτερη αρχαιoελληνική τεχνολογία της εποχής του.

20 χλμ. από Μηλιές

Ολυμπιακό Ράλλυ

Η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) που βαδίζει στην τέταρτη δεκαετία της ζωής της, διοργανώνει στην περιοχή της Φολόης και του χωριού Μηλιές και Λάλα το Ολυμπιακό Ράλλυ.

Διαδρομή που περνάει από την περιοχή

Γήπεδο Μπάσκετ-Ποδοσφαίρου / Παιδική Χαρά

750 μέτρα από την πλατεία του χωριού. Με κατεύθυνση την είσοδο του χωριού, βρίσκεται η ανανεωμένη παιδική χαρά του χωριού. Εκεί μπορούν οι μικροί μας φίλοι να παίξουν ξέγνοιαστα. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το γήπεδο μπάσκετ και το γήπεδο ποδοσφαίρου, το οποίο απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι.

750 μέτρα από την πλατεία του χωριού