• ΌΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
  • Νέα του Χωριού
  • Εκπαιδευτικά Προγράμματα
  • Υποδομές
  • Τοπική Οικονομία

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές

09-10-2023 | Νέα του Χωριού

Χθες Κυριακή 8/10 διεξήχθησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στο χωριό μας. Πρόεδρος του χωριού εξελέγη ο Ηλίας Τσαπαρας με 58 ψήφους. Συγχαρητήρια για την εκλογή του και ευχόμαστε καλή θητεία!

Περισσότερα >

Εγκατάσταση και λειτουργία αγρομετεωρολογικών σταθμών

05-07-2023 | Υποδομές

Το Ίδρυμα Folloe στα πλαίσια υποστήριξης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης και της ευρύτερης περιοχής σχεδίασε και εγκατέστησε ένα καινοτόμο σύστημα σύγχρονων μετεωρολογικών σταθμών. Το σύστημα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του οροπεδίου Φολόης με την εγκατάσταση τεσσάρων σταθμών στα χωριά Μηλιές, Βασιλάκι, Κλαδεό και Κούμανη.

Περισσότερα >

Mέτρα κατά της φαιάς σήψης του κάστανου

09-06-2023 | Τοπική Οικονομία

Αγαπητοί φίλοι καστανοκαλλιεργητές, Φθάνει η εποχή να εφαρμόσετε μέτρα κατά της φαιάς σήψης του κάστανου. Πέρυσι πολλές περιοχές έπαθαν μεγάλη ζημιά. Το Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης, παρόλη την έγκαιρη επαφή με τους παραγωγούς και τις ενέργειες του Συνεταιρισμού Μελίβοιας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Λάρισας, δεν έδωσε λύση. Ψάχνοντας την ελληνική αγορά για σκευάσματα με δραστική ουσία Tebuconazole βρήκα το LUNA και το Flint Max 75 WG.

Περισσότερα >

Ανακοίνωση Σύστασης Συνεταιρισμού

05-05-2023 | Τοπική Οικονομία

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την επίσημη σύσταση του νέου αγροτικού συνεταιρισμού, με την ονομασία Αγροτικός Συνεταιρισμός Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.) «Μηλιές». Η οργάνωση αυτή δημιουργήθηκε με στόχο τα μέλη της να συνδυάσουν τις προσπάθειές τους ώστε να ενισχύσουν το βιοτικό τους επίπεδο και ο συνεταιρισμός να αποτελέσει έναν πόλο αναγέννησης και ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.
Η σύσταση του Α.Σ.Ο.Φ. αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για εμάς και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότερα στις απαιτήσεις που αυξάνονται διαρκώς για τον κάθε ένα που επιχειρεί στον πρωτογενή τομέα. Στόχος μας είναι η βελτίωση της παραγωγής και ποιότητας των προϊόντων μας, η αύξηση της αποτελεσματικότητας σε επίπεδο καλλιέργειας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας στην αγορά.

Περισσότερα >

Mάζεμα ελιών

10-11-2022 | Νέα του Χωριού

Τον Νοέμβριο, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν λόγω του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο μάζεμα των ελιών στο χωριό μας. Χρησιμοποιήσαμε το πρώτο αγουρέλεαιο για να φτιάξουμε τις αγαπημένες μας τηγανήτες με μέλι και είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί στο αγαπημένο μας χωριό.

Περισσότερα >

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Σύσταση Αγροτικού Συνεταιρισμού

17-10-2022 | Τοπική Οικονομία

Στο πλαίσιο του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης «Αγροτική Ανάπτυξη στις Μηλιές», που υλοποιεί ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά (ΝΓΝΓ), με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 06/10/2022 ανοικτή συγκέντρωση, η οποία που αφορούσε τα δυνητικά μέλη του υπό σύσταση αγροτικού συνεταιρισμού της περιοχής.
Στην συζήτηση που ακολούθησε τις παρουσιάσεις, τέθηκαν ερωτήματα και συζητήθηκαν σκέψεις και απορίες με τους εκάστοτε ομιλητές. Οι βασικές ερωτήσεις αφορούσαν στο σχεδιασμό των έργων άρδευσης και τον τρόπο λειτουργίας του συνεταιρισμού και πως συνδέονται οι κινήσεις αυτές με την προσπάθεια αναγέννησης – ανάπτυξης του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Περισσότερα >

Ανοικτή συνάντηση για τη σύσταση του αγροτικού συνεταιρισμού Φολόης

05-10-2022 | Τοπική Οικονομία

Στο πλαίσιο του προγράμματος και μετά από τις σχετικές ενημερώσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις, σας καλούμε στην ανοικτή συνάντηση/συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Lala’s Village, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ώρα 21:00 με κύριο θέμα συζήτησης τη σύσταση του αγροτικού συνεταιρισμού Φολόης.
Μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι δυνητικοί συμμετέχοντες θα μπορέσουν να ενημερωθούν σε βάθος για τη λειτουργία ενός αγροτικού συνεταιρισμού, τα οφέλη και τις υποχρεώσεις όπως και να συμμετάσχουν στη διαδικασία δημιουργίας ως μέλη.

Περισσότερα >

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ομάδες παραγωγών οι οποίες θα συγκροτήσουν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό

01-07-2022 | Τοπική Οικονομία

Δηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε ομάδες παραγωγών
Στο πλαίσιο του προγράμματος και μετά από τις σχετικές ενημερώσεις, συζητήσεις και παρουσιάσεις, σας καλούμε να δηλώσετε το επίσημο ενδιαφέρον σας για συμμετοχή σε ομάδες παραγωγών, οι οποίες θα συγκροτήσουν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό.

Περισσότερα >

Δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων για το πρόγραμμα «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές»: «Μεταποίηση αγροτικών & κτηνοτροφικών προϊόντων: Από το σήμερα στο αύριο»

24-06-2022 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Δεύτερος κύκλος εκδηλώσεων για το πρόγραμμα «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές»
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά (ΝΓΝΓ), έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροδιατροφικής Ανάπτυξης στις Μηλιές», με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe. Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και υποστήριξης για την προαγωγή του αγροδιατροφικού τομέα στην περιοχή της Φολόης, με επίκεντρο το χωριό Μηλιές.
Απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάδειξη ευκαιριών, η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και η τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης, μέσα από ενέργειες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και σύνδεσης των προϊόντων της με ευκαιρίες στην αγορά.

Περισσότερα >

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων για το πρόγραμμα «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές»: «Η αξία των Συνεργατικών Σχημάτων στον πρωτογενή τομέα»

31-05-2022 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Πρώτος κύκλος εκδηλώσεων για το πρόγραμμα «Αγροδιατροφική Ανάπτυξη στις Μηλιές»
Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά (ΝΓΝΓ), έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Αγροδιατροφικής Ανάπτυξης στις Μηλιές», με την καθοδήγηση και υποστήριξη του Ιδρύματος Folloe. Το έργο αφορά στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπτυξης και υποστήριξης για την προαγωγή του αγροδιατροφικού τομέα στην περιοχή της Φολόης, με επίκεντρο το χωριό Μηλιές.
Απώτερος στόχος του έργου είναι η ανάδειξη ευκαιριών, η ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και η τόνωση της περιφερειακής ανάπτυξης, μέσα από ενέργειες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής και σύνδεσης των προϊόντων της με ευκαιρίες στην αγορά.

Περισσότερα >

Προχωράει η διαδικάσια για τις γεωτρήσεις από το Ίδρυμα Folloe

23-02-2022 | Υποδομές

Σε συνέχεια των προπαραρκευαστικών ενεργειών για τη διάνοιξη των γεωτρήσεων στο χωριό, το Ίδρυμα Folloe είναι στη θέση να ενημερώσει ότι προχωράει στη διαδικασία αδειοδότησης.
Προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη επιτυχία του έργου, χρειάζεται προσεκτικός σχεδιασμός σε όλες τις φάσεις του. Το Ίδρυμα αφιερώνει σημαντικό χρόνο και πόρους σε αυτή την κατεύθυνση, κατανοώντας τη σημασία του έργου για την περιοχή.

Περισσότερα >

Ολοκληρώθηκε το διαδικτυακό πρόγραμμα Youtopia Project - Απολογισμός & Εντυπώσεις συμμετεχόντων

08-12-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Youtopia Project σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε για ενήλικες Μηλιώτες που κατοικούν στο χωριό ή ανήκουν στη διασπορά των Μηλεών.
Με στόχο την έμπνευση των συμμετεχόντων μέσα από παραδείγματα ανθρώπων που έχουν επιχειρήσει στην επαρχία, την ενθάρρυνσή τους και την παροχή των κατάλληλων εργαλείων, ώστε να το δοκιμάσουν και οι ίδιοι δημιουργώντας ευκαιρίες στον τόπο τους, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας και περιελάμβανε 3 φάσεις.

Περισσότερα >

Ολοκληρώθηκε το ομαδικό mentoring του Youtopia Project - Απολογισμός

22-10-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ομαδικό Mentoring, που αποτελούσε το τελευταίο στάδιο του Youtopia Project. Το mentoring αφορούσε όλους όσους είχαν μια νέα επιχειρηματική ιδέα και ήθελαν να ξεκινήσουν να δουλεύουν το επιχειρηματικό τους πλάνο (business plan), αλλά και όσους είχαν ήδη επιχειρηματική δραστηριότητα και ήθελαν να βελτιώσουν ή να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο.

Περισσότερα >

Συνάντηση για την φυτοπροστασία της Ελιάς

11-10-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στο πλαίσιο του προγράμματος για την αναβίωση των Μηλεών Ηλείας το Ίδρυμα Folloe σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησαν στις 24 Ιουλίου την πρώτη γεωπονική συνάντηση με θέμα την φυτοπροστασία της Ελιάς στην πλατεία του χωριού. Εισηγητής ήταν ο γεωπόνος Ηλίας Κάνταρος, που παρουσίασε μια πληθώρα θεμάτων πάνω στην προστασία της Ελιάς και στην εξασφάλιση της ποιότητας που μπορούμε να παράγουμε.
Όσοι δεν είχαν την δυνατότητα να το παρακολουθήσουν ή θέλουν να την ξαναδούν, μπορούν ακολουθώντας το link να δουν όλη την συζήτηση.

Περισσότερα >

Youtopia Stories: Ομιλίες Έμπνευσεις - Οι ηχογραφήσεις των ομιλιών είναι διαθέσιμες

01-10-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Εδώ μπορέιτε να βρείτε τις ηχογραφημένες ομιλίες από το Youtopia Stories: Ομιλίες Έμπνευσεις.

Περισσότερα >

Ίδρυμα Folloe: Yποστήριξη των Μηλεών για αποκατάσταση από τις φετινές πυρκαγιές και πυροπροστασία

27-09-2021 | Νέα του Χωριού

Οι φετινές πυρκαγιές, αν και απείλησαν το χωριό, ευτυχώς δεν προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές. Έτσι, το Ίδρυμα Folloe διαθέτει ένα μικρό ποσό για την αποκατάσταση των μικρών υλικών ζημιών και την καλύτερη μελλοντική πυροπροστασία του χωριού.

Περισσότερα >

6η oμιλία Youtopia Project: Ομιλίες Έμπνευσης με θέμα την εξ αποστάσεως εργασία από την επαρχία και την ιστορία του κ. Μανώλη Μακρή

17-09-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα ακούσουμε την ιστορία του κ. Μανώλη Μακρή, ο οποίος τα τελευταία 8 χρόνια εργάζεται ως προγραμματιστής διαδικτυακών εφαρμογών από το νησί της Λέρου, για επιχειρήσεις σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Επιστρέφοντας μετά τις σπουδές του στον τόπο που μεγάλωσε, ο Μανώλης ονειρεύεται να δημιουργήσει στο νησί έναν τεχνολογικό κόμβο, μετατρέποντας τη Λέρο σε ένα ελκυστικό προορισμό για ψηφιακούς νομάδες.
Εάν σας ενδιαφέρει να μάθετε για την τεχνολογία και τις ευκαιρίες που προσφέρει για επιστροφή και επανασύνδεση με τον τόπο μας, σας περιμένουμε την Τετάρτη για να συζητήσουμε και να εμπνευστούμε από το παράδειγμα του Μανώλη.

Περισσότερα >

Το χρονικό της φωτιάς (Αύγουστος 2021)

24-08-2021 | Νέα του Χωριού

Όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη στις 4 Αυγούστου. Για το που και πως ξεκίνησαν οι φωτιές υπάρχουν διάφορα που έχουν ακουστεί. Σίγουρα η πρώτη φωτιά ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί στην Αγία Άννα στο φαράγγι του Γούμερου, αλλά την έσβησαν κατ’ ευθείαν. Έπειτα, περίπου το μεσημέρι καταγράφονται 3-4 μέτωπα σχεδόν ταυτόχρονα, στο Γραμματικό Λαντζοϊου, στο Φλόκα, στην Ηράκλεια (Μπρούμα) και στην Καυκανιά. Στα δελτία ειδήσεων οι πληροφορίες για της φωτιές έρχονται ανά πεντάλεπτο. Μάρτυρες αναφέρουν για φωτιά που πέρασε πάνω από τα τούνελ της Αρχαίας Ολυμπίας προς Μιράκα. Το αποτέλεσμα είναι ότι κατά τις 16:00 από την Αγία Αικατερίνη ήταν ορατό ένα συνεχόμενο μέτωπο από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι το Λαντζόι.

Περισσότερα >

12 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Νέες Γεωτρήσεις

02-08-2021 | Υποδομές

Η λειψυδρία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό. Παρόλο που το κλίμα και το έδαφος είναι ευνοϊκά για τις καλλιέργειες, η έλλειψη νερού επηρεάζει αρνητικά την ποσότητα και την ποιότητα των προϊόντων. Κατά τις συνομιλίες του Ιδρύματος Folloe με τους ντόπιους, η διάνοιξη γεωτρήσεων αναφέρθηκε ως επιτακτική ανάγκη από την πλειονότητα των Μηλιωτών. Έτσι το Ίδρυμα αποφάσισε να αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτό το έργο με την διάνοιξη δύο γεωτρήσεων στις Μηλιές, ως ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουν οι Μηλιώτες να αναπτύξουν τις αγροτικές τους δραστηριότητες.

Περισσότερα >

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Αμπελοκαλλιέργεια από το Ίδρυμα Folloe

30-07-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Σήμερα στις Μηλιές η καλλιέργεια αμπελιών είναι περιορισμένη, λόγω της μείωσης του πληθυσμού, της λειψυδρίας και των αντικινήτρων παλιότερων ετών. Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος όμως δημιουργεί τις προϋποθέσεις αυτό να αλλάξει και η αμπελοκαλλιέργεια να αποτελέσει βασικό πυλώνα της τοπικής ανάπτυξης και της εγκατάστασης νέων κατοίκων. Οι γεωτρήσεις και η εμπλοκή του Δρ. Γερμάνη είναι δύο σημαντικά πρώτα βήματα και θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα περισσότερα αν υπάρξει το κατάλληλο ενδιαφέρον.

Περισσότερα >

Τι μάθαμε από τα εργαστήρια επιχειρηματικότητας του Project Youtopia

24-07-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα εργαστήρια επιχειρηματικότητας του Youtopia Project έλαβαν τέλος. Σε τέσσερις μέρες και συνολικά 12 ώρες, παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν με τους 13 συμμετέχοντες τέσσερις διαφορετικές επιχειρηματικές ενότητες.
Ξεκινήσαμε με τις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας και τις δεξιότητες που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας. Ακολούθησε το επιχειρηματικό πλάνο, τα μέρη στα οποία πρέπει να αναλύσω την ιδέα μου για να είναι κατανοητή σε εμένα και το κοινό μου, και πώς μπορώ να πάω από την ιδέα στην αγορά. Συνεχίσαμε με απλά οικονομικά για επιχειρηματίες, συζητήσαμε για έξοδα και έσοδα και μάθαμε το “νεκρό σημείο”. Το τετραήμερο έκλεισε με marketing, προσδιορισμό του προϊόντος/υπηρεσίας, τιμολογιακές πολιτικές, δυνάμεις-αδυναμίες, κοινό στόχος, ανταγωνισμό, κα.

Περισσότερα >

5η oμιλία Youtopia Project: Ομιλίες Έμπνευσης με τον ιδιοκτήτη της Ταβέρνας ΘΩΜΑΣ

21-07-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Στην 5η κατά σειρά ομιλία έμπνευσης του Youtopia Project το θέμα είναι η εστίαση.
Την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 20:00, θα έχουμε “κοντά” μας τον κ. Θωμά Πασπάλη, Ιδιοκτήτη της Ταβέρνας ΘΩΜΑΣ, ο οποίος θα μας μιλήσει για την οικογενειακή επιχείρηση στο Σκλήθρο Φλώρινας που μετρά 50 χρόνια ζωής.

Περισσότερα >

Εργαστήρια Επιχειρηματικότητας Youtopia Project

01-07-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Youtopia Project σκοπό έχει όχι μόνο να εμπνεύσει, μέσα από παραδείγματα ανθρώπων που έχουν επιχειρήσει στην επαρχία, αλλά και να ενθαρρύνει τους Μηλιώτες να δοκιμάσουν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στον τόπο τους και να τους εκπαιδεύσει σε θέματα επιχειρηματικότητας, ώστε να είναι περισσότερο προετοιμασμένοι.
Γι’ αυτόν το λόγο, τις ομιλίες έμπνευσης που έχουμε παρακολουθήσει έως τώρα, ακολουθούν τα εργαστήρια επιχειρηματικότητας και οι συναντήσεις ομαδικού mentoring/καθοδήγησης.

Περισσότερα >

4η ομιλία του Youtopia Project: Ομιλίες Έμπνευσης στις 07/07 με θέμα την Βαρελοποιία

01-07-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η 4η στη σειρά ομιλία έμπνευσης του Youtopia Project έχει θέμα τη Βαρελοποιία.
Την Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 20:00, φιλοξενούμε διαδικτυακά το συγχωριανό μας, κ. Θοδωρή Λέντζο, και τους κύριους Νίκος & Κώστας Χατζημιχαήλ, οι οποίοι θα μοιραστούν ο καθένας την εμπειρία του από την ενασχόλησή του με αυτή την τέχνη. Κοινό τους χαρακτηριστικό; Και οι 3 κρατούν ζωντανή μια παράδοση που διδάχθηκαν πάππου προς πάππου.

Περισσότερα >

Οι γεωπονικές συναντήσεις ξεκινούν στις 24/7 με θέμα "Η Φυτοπροστασία της Ελιάς"

30-06-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Ίδρυμα Folloe σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, στο πλαίσιο της στήριξης του αγροδιατροφικού τομέα για την αναβίωση της περιοχής και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, διοργανώνει μία σειρά πέντε επιμορφωτικών «Αγροτικών Συναντήσεων» για την καλλιέργεια και εκμετάλλευση της ελιάς. η συνάντηση με θέμα τη φυτοπροστασία της ελιάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουλίου στο καφενείο του χωριού. Εισηγητής θα είναι ο κύριος Ηλίας Κάνταρος, γεωπόνος και σύμβουλος βιολογικής γεωργίας & αειφόρου ανάπτυξης.

Περισσότερα >

3η ομιλία του Youtopia Project: Ομιλίες Έμπνευσης στις 23/06 με τον Ιδρυτή της αγροτουριστικής φάρμας Eumelia

18-06-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Η επόμενη ομιλία έμπνευσης του Youtopia Project αναδεικνύει ένα παράδειγμα του τόπου μας, της Πελοποννήσου!
Την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 19:00, θα έχουμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον κ. Φραγκίσκο Καρέλα, Ιδρυτή και Δημιουργό της οργανικής και αγροτουριστικής φάρμας Eumelia στις Γούβες Λακωνίας και να μάθουμε για την εμπειρία του από τη δραστηριοποίηση στην επαρχία.

Περισσότερα >

Ολοκλήρωση επισκευής του δικτύου ύδρευσης από το Ίδρυμα Folloe

16-06-2021 | Υποδομές

Η βελτίωση των τοπικών υποδομών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβίωση του χωριού, καθώς πρέπει να καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των παλιών και νέων κατοίκων. Το δίκτυο ύδρευσης από όπου υδροδοτούνται και οι πυροσβεστικοί κρουνοί στην περιφερειακή οδό Μηλεών είναι γνωστό ότι παρουσιάζει συχνές βλάβες, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να μείνει εκτεθειμένο το χωριό σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και να διακόπτεται συχνά η υδροδότηση του χωριού.
Το Ίδρυμα Folloe, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την αναβίωση του χωριού ανέλαβε εξ ολοκλήρου την επισκευή του δικτύου με την εγκατάσταση πιεζοθραυστικής δικλείδας, εξαεριστικών και πίνακα αυτοματισμού στην παλιά δεξαμενή.

Περισσότερα >

2η ομιλία του Youtopia Project: Ομιλίες Έμπνευσης στις 2/06 με τίτλο “Παραγωγή με άρωμα Χίου”

26-05-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Συνεχίζουμε τις ομιλίες έμπνευσης στο πλαίσιο του Youtopia Project με τη 2η διαδικτυακή συνάντηση να πραγματοποιείται την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 19:00-19:40, με τίτλο “Παραγωγή με άρωμα Χίου”. Αυτή τη φορά, “κοντά” μας θα είναι η κα Αργυρώ Κουτσουράδη, η οποία θα μας μιλήσει για τη Myrovolos Organics, την οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής αρωματικών φυτών και βοτάνων που δημιούργησε από το μηδέν στο χωριό της στη Χίο, σε ηλικία μόλις 23 ετών.

Περισσότερα >

Συνάντηση εθελοντών για τον 3ο ΔΙΒΡΙΣ hard trail race

23-05-2021 | Νέα του Χωριού

Στη Δίβρη, στα ορεινά της Ηλείας μπήκαν οι βάσεις το 2019 για έναν σημαντικό ”σταθμό”, στο καλεντάρι των ορεινών αγώνων τρεξίματος. Ενός αγώνα που αποτελείται από δύο διαδρομές 9,2 και 31,4 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λάμπεια Όρη της Ηλείας. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας δηλώνει και φέτος το παρόν μ΄ έναν σκληροτράχηλο κι απόλυτο αγώνα βουνού! Μικρές βελτιώσεις στη διαδρομή, μεγάλη προσπάθεια για να βιώσετε με ασφάλεια τον ενθουσιασμό ενός αγώνα τρεξίματος στη φύση! Ελατόδασος, αλπική ζώνη, ρυάκια, πηγές και μια ασύλληπτη θέα σας περιμένουν και φέτος στην ορεινή Ηλεία στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Περισσότερα >

H 1η ομιλία του Youtopia Project: Ομιλίες Έμπνευσης πραγματοποιείται στις 12/5 με τίτλο “Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης στα πέρατα του κόσμου: Ένα ελαιόλαδο που φτιάχτηκε για να ταξιδεύει” - Taxidi Olive Farm

07-05-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το Youtopia Project ξεκίνησε!
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην 1η ομιλία έμπνευσης που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 12 Μαΐου στις 19:00-19:40, με τίτλο “Από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης στα πέρατα του κόσμου: Ένα ελαιόλαδο που φτιάχτηκε για να ταξιδεύει”. Μέντορας είναι η κα Χριστίνα Χρυσούλα, η οποία θα μοιραστεί πώς οι οικογενειακοί ελαιώνες στο ανατολικότερο άκρο της Κρήτης έγιναν τα συστατικά για ένα ταξίδι παραγωγής, τυποποίησης, εμπορίου και γευσιγνωσίας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Taxidi Olive Farm.

Περισσότερα >

Δημιουργία τοιχογραφίας στο Δημοτικό Σχολείο Λάλα με την υποστήριξη του ιδρύματος Folloe

28-04-2021 | Υποδομές

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την αναβίωση της περιοχής των Μηλεών, το Ίδρυμα Folloe χρηματοδότησε τη δημιουργία τοιχογραφίας (graffiti) στην πρόσοψη του Δημοτικού Σχολείου Λάλα. Το έργο χρηματοδοτήθηκε επίσης από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Urban Act, στο πλαίσιο του προγράμματός της «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτήρια», που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Οι κάτοικοι και όσοι περνούσαν από τον κεντρικό δρόμο του Λάλα από τις 21/4 ως τις 25/4, σταματούσαν για να δουν την πρόοδο του έργου, που μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο ζωντανό.

Περισσότερα >

Εκπαίδευση επιχειρηματικότητας από το Ίδρυμα Folloe

26-04-2021 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

To Ίδρυμα Folloe με πρωταρχικό στόχο την αναβίωση των Μηλεών, σε συνεργασία με τον οργανισμό The Tipping Point, υλοποιεί δύο δράσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Μικροί και μεγάλοί θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιχειρηματικότητα και τα επαγγέλματα που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ομιλιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων με επιτυχημένους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η έμπνευση και η δημιουργία ιδεών, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναβιώσει το χωριό.

Περισσότερα >

Αποτελέσματα ερωτηματολογίου

23-04-2021 |

Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στο ερωτηματολόγιο. Αναφορικά, λοιπόν με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου, νιώθουμε ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη για τα τόσα θετικά σχόλια που μας στείλατε και στεκόμαστε με λίγη έμφαση παραπάνω στην ερώτηση περί βελτίωσης του site. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το 89,5% των συμμετεχόντων κρίνει τις βελτιώσεις στο site θετικά έως πολύ θετικά, με το ίδιο περίπου ποσοστό να επικρατεί και στις υπόλοιπες ερωτήσεις όπως, στο κατά πόσο θεωρείται το site εύχρηστο ή την σύνδεση του με το Facebook.

Περισσότερα >

Ερωτηματολόγιο για την βελτίωση του site

16-04-2021 |

Περισσότερα >

Το Ίδρυμα Folloe αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τις μελέτες και την διάνοιξη δύο γεωτρήσεων στις Μηλιές

12-03-2021 | Υποδομές

Η λειψυδρία είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το χωριό, παρόλο που το κλίμα και το έδαφος είναι ευνοϊκά για τις καλλιέργειες. Κατά τις συνομιλίες του Ιδρύματος Folloe με τους ντόπιους, η διάνοιξη γεωτρήσεων αναφέρθηκε ως επιτακτική ανάγκη, από την πλειονότητα των Μηλιωτών, ως ένα έργο που θα βοηθούσε όλους να αξιοποιήσουν καλύτερα τη γη τους. Έτσι το Ίδρυμα αποφάσισε να αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτό το έργο με την διάνοιξη δύο γεωτρήσεων στις Μηλιές.

Περισσότερα >

Επισκευή του δικτύου ύδρευσης από το Ίδρυμα Folloe

11-03-2021 | Υποδομές

Το Ίδρυμα Folloe, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την αναβίωση του χωριού έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου την επισκευή του δικτύου με την εγκατάσταση πιεζοθραυστικής δικλείδας, εξαεριστικών και πίνακα αυτοματισμού στην παλιά δεξαμενή, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Περισσότερα >

Ερωτηματολόγιο

08-03-2021 |

Το Ίδρυμα Folloe θέλει να μάθει περισσότερα για όσους από εμάς δεν ζούνε μόνιμα στο χωριό. Για τον σκοπό αυτό μας καλεί να συμπληρώσουμε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο: https://forms.gle/WkoBd93jNheBSdWT8

Περισσότερα >

Επίσκεψη οινολόγου από το Ίδρυμα Folloe

27-11-2020 | Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Ο Δρ. Γερμάνης πραγματοποίησε επίσκεψη σε αμπέλια της περιοχής, δίνοντας κάποιες αρχικές συμβουλές στου παραγωγούς. Αξιολόγησε πολύ θετικά τις δυνατότητες της περιοχής για την περαιτέρω ανάπτυξη της αμπελουργίας και της οινοπαραγωγής, λόγω των ιδανικών υψομετρικών, εδαφολογικών και κλιματικών χαρακτηριστικών της. Σε συνεργασία με τον Δρ. Γερμάνη, το Ίδρυμα Folloe εξετάζει τη στήριξη υφιστάμενων και νέων αμπελουργών με συμβουλές. Εκπαίδευση και καθοδήγηση, καθώς και με την παροχή κινήτρων για νέες αμπελοκαλλιέργειες. Το Ίδρυμα ενδιαφέρεται επίσης για τη σύνδεση την οινοποιίας με την βαρελοποιία, η οποία αποτελεί παραδοσιακό επάγγελμα του χωριού και ο Δρ. Γερμάνης βοηθάει συμβουλευτικά σε αυτή την κατεύθυνση.

Περισσότερα >