Βαρελοποιία

Ο Ανάστος Λέντζος, μαζί με τον γιό του, τον Θοδωρή είναι οι βαρελάδες των Μηλεών, ένα παραδοσιακό επάγγελμα του χωριού. Χρησιμοποιούν αποκλειστικά δρυ, αφού θεωρείται το καλύτερο ξύλο για την κατασκευή βαρελιών.

Μελιστάλακτη Γη Αρχαίας Ολυμπίας

Η «Μελιστάλακτη Γη Αρχαίας Ολυμπίας» δραστηριοποιείται στο χώρο των τοπικών προϊόντων και ιδιαίτερα με το αγνό και μη επεξεργασμένο μέλι, το βασιλικό πολτό, τη γύρη καθώς και πρόπολη από το 1998.

Ζυμαρικά Φολόης

Τα «Ζυμαρικά Φολόης» είναι ένα παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών στον Λάλα. Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ακολουθεί πιστά, με μεράκι και πολύ αγάπη τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

Λεβάντα

Ο Κώστας Μπιλάλης από την Αθήνα και ο Κωσταντής Λέντζος από τη Θεσσαλονίκη, επέστρεψαν στη γενέτειρα των πατεράδων τους, τις Μηλιές, για να ασχοληθούν με τη γη.
Το 2015 αποφασίσανε να συνεργαστούν και να καλλιεργήσου λεβάντα, μια καινοτόμος δράση αφού είναι οι μοναδικοί παραγωγοί στο Δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης

Στις 21 Αυγούστου του 2013 ιδρύεται ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας (Ε.Ο.Σ.Φ ΑΡ.Ο) με έδρα της Μηλιές Ηλείας. Οι σκοποί του περιλαμβάνουν την ανάπτυξη της ορειβασίας, του ορεινού τουρισμού και την προστασία του ορεινού περιβάλλοντος της Ελλάδας.