Η κ. Άννα είναι ένας ταλαντούχος άνθρωπος που βάζει μεράκι με ότι και αν καταπιάνεται. Έτσι και η τέχνη της ζωγραφικής δεν την άφησε ασυγκίνητη.
Θα ήθελα να μου πείτε λίγα λόγια για εσάς. Πώς/που μεγαλώσατε;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα διακόσμηση και δημόσιες σχέσεις.
Ποια είναι η επαγγελματική σταδιοδρομία σας; Αντιμετωπίσατε δυσκολίες; Σήμερα έχετε πετύχει αυτό που είχατε στο μυαλό σας;
Εργάστηκα στον τομέα της κατασκευής σπιτιών καταστημάτων, κατασκευές εκθεσιακών περιπτέρων, και βιτρινών. Αργότερα έκανα μια εταιρία εισαγωγών αναλώσιμων υγειονομικών υλικών και χειρουργικών εργαλείων. Κατόπιν την πούλησα για να βοηθήσω τον Γιώργο στο φαρμακείο. Παρακολούθησα 4 χρόνια παθολογία στο Πανεπιστήμιο για να μπορέσω να είμαι πιο αποδοτική.
Πείτε μας λίγα λόγια για την ζωγραφική σας, μια την τόσο ξεχωριστή μορφή έκφρασης.
Τώρα που έχω ελεύθερο χρόνο παρακολουθώ μαθήματα ζωγραφικής δίπλα σε έναν καταξιωμένο δάσκαλο, τον Δεμερτζή, για να αξιοποιήσω το ταλέντο και την αγάπη μου για την τέχνη.
Ποια είναι η σχέση σας με το χωριό σήμερα; Περνάτε αρκετό διάστημα στο χωριό;
Το χωριό πράγματι, το αγάπησα γιατί έχει πολύ καλή αύρα.
Πως αξιολογείται την κατάσταση στο χωριό σήμερα; Πιστεύετε ότι μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα στο χωριό; Τι θα θέλατε να δείτε να συμβαίνει στο χωριό ή στην ευρύτερη περιοχή;
Λείπουν πολλά πράγματα για να γίνει ζωντανό. Χρειάζονται 1-2 γεωτρήσεις για να γίνει παραγωγικός ο κάμπος, αλλά πάνω απ’ όλα χρειάζεται νεολαία που να μένει στο χωριό, να κάνει παιδιά και τα παιδιά θα φέρουν ζωή. Τώρα θα μου πεις τι να κάνω στο χωριό. Όλα τα επαγγέλματα είναι χρήσιμα. Εκτός των γεωργών και των κτηνοτρόφων. Όταν υπάρχει πληθυσμός χρειάζεται ο λογιστής, ο υδραυλικός, ηλεκτρολόγος , ο φυσικοθεραπευτής, ο γυμναστής και ότι μπορείς να φανταστείς. Δεν βλέπω όμως όρεξη για δουλειά και δημιουργία οι νέοι πρέπει να αποφασίσετε και να σκεφτείτε και καινοτόμες ιδέες.
Τι θα συμβουλεύατε την νέα γενιά;
Τι είναι αυτό που σας κρατάει στην Αθήνα? Πόσες φορές πάτε στο Θέατρο, σε ένα μουσείο, στον κινηματογράφο? Κατεβαίνεις μια φορά τον μήνα ένα Σ.Κ και όλα καλά. Όλα τα άλλα τα βρίσκεις τριγύρω ή τα δημιουργείς, αυτές είναι οι απόψεις μου.