Καφενείο “το Ναυάγιο”

Το καφενείο, το Ναυάγιο όπως το γνωρίζουμε, με την σημερινή του μορφή άνοιξε στις 14 Σεπτεμβρίου του 2014.

Ήρθε σε μια εποχή που το χωριό έμεινε χωρίς κανένα καφενείο, εκείνο το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι άρχισαν να φέρνουν τις καρέκλες τους από τα σπίτια τους και καθόντουσαν πρώτα λίγοι λίγοι και στην συνέχεια όλο και περισσότεροι παρέα στην πλατεία. Με τις μέρες ξεκίνησαν να φέρνουν και φαγητά και ποτά από τα σπίτια τους και διασκέδαζαν όλοι μαζί, δημιουργώντας έτσι το δικό τους υπαίθριο καφενείο. Κάπως έτσι προέκυψε η ιδέα να βοηθήσουν όλοι στο να ανοίξει ένα καφενείο.

Εκείνη την εποχή, ο Τάσος Κασκαντίρης, ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα κατέβαινε όλο και πιο συχνά στο χωριό και έμενε κάθε φορά και μεγαλύτερο διάστημα. Γνωρίζοντας όλοι λοιπόν, την μεγάλη του αγάπη για το χωριό, του πρότειναν να ανοίξει εκείνος το καφενείο. Μεγάλο ρόλο στην απόφαση του έπαιξε και το γεγονός ότι η οικογένεια του διέθετε σπίτι πάνω στην πλατεία, το οποίο δεν χρησιμοποιείται χρόνια από κανέναν.

Έτσι χρησιμοποιήθηκε το ισόγειο  του σπιτιού, απομονώθηκε από το υπόλοιπο σπίτι για να γίνει ένα ανεξάρτητο μαγαζί. Τέσσερις φίλοι παίρνοντας από έναν ρόλο ο καθένας και με μια βαριοπούλα στο χέρι δημιούργησαν από ένα δωμάτιο, ένα καφενείο.

Αρχιτέκνων:  Γιάννης Λέντζος

Πολίτικός Μηχανικός: Δημήτρης Λέντζος

Εργολάβος: Βασίλης Λέντζος

Βοηθός Εργολάβου: Αναστάσιος Κασκαντίρης

Δωρητές: Άρης Πίππας, Δημήτρης Λέντζος, Αφοί Τσούμπα, Πάνος Λέντζος, Ηλίας Τσαπάρας, Κάτζος Δημήτριος, Κώστας Λέντζος και ο Σύλλογος Απανταχού Μηλιωτών.

Σε αυτό το σημείο  να απολογηθούμε αν έχουμε παραλείψει κάποιο όνομα.

Με την βοήθεια λοιπόν, πολύτιμων φίλων και συγχωριανών, οι 4 τοίχοι ενός ακατοίκητου σπιτιού έγιναν ένα όμορφο και μοντέρνο μαγαζί, το οποίο ονομάστηκε “το Ναυάγιο”.

Το καφενείο αυτό γνώρισε πολλά γλέντια και ξενύχτια και γέλια, ο κόσμος το τίμησε και το αγάπησε. Ο Τάσος Κασκαντίρης το κράτησε μέχρι το 2016, ενώ στην συνέχεια το ανέλαβε ο Θύμιος Γαλανόπουλος, ο οποίος το λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Όντας πλέον το μοναδικό καφενείο του χωριού.

Σύντομα θα κάνουμε μια αναδρομή σε όλα τα καφενεία που υπήρχαν στο όμορφο χωριό μας, καθώς παρότι το χωριό δεν συγκαταλέγεται στα μεγάλα χωριά του τόπου μας, έχει όμως στο ενεργητικό του πολλά καφενεία και σε διαφορετικές τοποθεσίες. Αξίζει να τα θυμηθούμε!

Όσο για το Ναυάγιο, ευχαριστούμε όλο το χωριό για την στήριξη τους στην δημιουργία ενός χώρου που μπορούμε να μαζευόμαστε και να γελάμε παρέα!