Εκπαίδευση επιχειρηματικότητας από το Ίδρυμα Folloe

To Ίδρυμα Folloe με πρωταρχικό στόχο την αναβίωση των Μηλεών, σε συνεργασία με τον οργανισμό The Tipping Point, υλοποιεί δύο δράσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή. Η συμμετοχή θα είναι δωρεάν. Μικροί και μεγάλοί θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την επιχειρηματικότητα και τα επαγγέλματα που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ομιλιών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων με επιτυχημένους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα. Στόχος είναι η έμπνευση και η δημιουργία ιδεών, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναβιώσει το χωριό.

Πιο συγκεκριμένα:

Πρόγραμμα Ενηλίκων

– Οι Μηλιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν στη δράση “Youtopia Project”, η οποία έχει ως στόχο την έμπνευση και κινητοποίηση τους, καθώς και την παροχή γνώσης και εργαλείων, ώστε να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες εργασίας και τις κατάλληλες συνθήκες για να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Η δράση υλοποιείται σε 3 στάδια:

α) ομιλίες (τηλεδιασκέψεις) με επαγγελματίες/επιχειρηματίες (μέντορες) ανά τη χώρα, που έχουν επιχειρήσει στην επαρχία και μοιράζονται το παράδειγμά τους για να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες,

β) εργαστήρια επιχειρηματικότητας συνολικής διάρκειας 12 ωρών για την παροχή πρακτικών γνώσεων στα σημαντικότερα επιχειρηματικά ζητήματα και ενίσχυση επιχειρηματικών δεξιοτήτων με διαδραστικό τρόπο και μέσα,

γ) ομαδικό mentoring/καθοδήγηση στα πρώτα βήματα όσων επιθυμούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τα στοιχεία σας σε αυτή τη φόρμα: https://forms.gle/4T4VGoegDdgwVex88 

◾ Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τους οργανισμούς The Tipping Point in Education και Bizrupt Lab.

Πρόγραμμα για Μαθητές

– Το Δημοτικό Σχολείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Λάλα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν δωρεάν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “The Tipping Point”. Στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να ξεκινήσουν να ανακαλύπτουν επιχειρηματικά το φυσικό πλούτο της περιοχής τους και να ονειρεύονται τη δική τους θέση ως ενήλικες στον τόπο που γνωρίζουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ομαδικές live συζητήσεις με ανθρώπους-πρότυπα (μέντορες) ανά την Ελλάδα, στις οποίες συμμετέχουν από την άνεση της τάξης τους.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους εκπαιδευτικούς του κάθε σχολείου, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των υπεύθυνων του προγράμματος.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την χρήση της τεχνολογίας μέσω ειδικά διαμορφωμένης και εύκολης στη χρήση πλατφόρμας, και για τους σκοπούς τους έχει δημιουργηθεί ομάδα εξειδικευμένων μεντόρων (έμπειρα στελέχη, επιχειρηματίες, κλπ.) που δραστηριοποιούνται σε ποικίλους τομείς όπως τουρισμός, γεωργία, εστίαση, τεχνολογία, κ.α. που συνδέονται με την τοπική οικονομία των Μηλεών.