Συνάντηση εθελοντών για τον 3ο ΔΙΒΡΙΣ hard trail race

Στην αρχή ήταν η ιδέα.. Έγινε όραμα… Και το όραμα, πράξη!

Στη Δίβρη, στα ορεινά της Ηλείας μπήκαν οι βάσεις το 2019 για έναν σημαντικό ”σταθμό”, στο καλεντάρι των ορεινών αγώνων τρεξίματος. Ενός αγώνα που αποτελείται από δύο διαδρομές 9,2 και 31,4 χιλιομέτρων, διασχίζοντας τα Λάμπεια Όρη της Ηλείας. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας δηλώνει και φέτος το παρόν μ΄ έναν σκληροτράχηλο κι απόλυτο αγώνα βουνού! Μικρές βελτιώσεις στη διαδρομή, μεγάλη προσπάθεια για να βιώσετε με ασφάλεια τον ενθουσιασμό ενός αγώνα τρεξίματος στη φύση! Ελατόδασος, αλπική ζώνη, ρυάκια, πηγές και μια ασύλληπτη θέα σας περιμένουν και φέτος στην ορεινή Ηλεία στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης την Κυριακή 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός σε κομμάτι 2,5χλμ της μεγάλης διαδρομής του αγώνα. Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε από εθελοντές της περσινής διοργάνωσης αλλά και νέους φίλους αυτής. Η δράση αφορούσε καθαρισμό και συντήρηση της διαδρομής απ’ το 6,5χλμ έως και το 9χλμ όπου βρίσκεται ο Σταθμός Τροφοδοσίας “Άγιος Παντελεήμονας” και φρεσκάρισμα της σηματοδότησης.

Η διαδικασία διήρκησε περίπου 4 ώρες με το σύνολο των εθελοντών να δηλώνει ενθουσιασμένο με τη δράση του καθαρισμού και πρόθυμοι να συνεισφέρουν κι από άλλα πόστα στη διοργάνωση, πέραν της μέρας του αγώνα.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν πιο εντατικά παρόμοιες δράσεις, για τις ημερομηνίες των οποίων θα ενημερωθείτε σύντομα.  Για όσους θέλουν να συμμετάσχουν ή να βοηθήσουν, μπορούν να μάθουν λεπτομέρειες από την σελίδα της διοργάνωσης του Δίβρις Hard trail race.