Ολοκληρώθηκε το ομαδικό mentoring του Youtopia Project - Απολογισμός

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Ομαδικό Mentoring, που αποτελούσε το τελευταίο στάδιο του Youtopia Project. Το mentoring αφορούσε όλους όσους είχαν μια νέα επιχειρηματική ιδέα και ήθελαν να ξεκινήσουν να δουλεύουν το επιχειρηματικό τους πλάνο (business plan), αλλά και όσους είχαν ήδη επιχειρηματική δραστηριότητα και ήθελαν να βελτιώσουν ή να δημιουργήσουν ένα νέο επιχειρηματικό πλάνο.

Στο mentoring συμμετείχαν συνολικά 7 Μηλιώτες με 5 επιχειρηματικές ιδέες. Μέσα από 4 συναντήσεις διάρκειας συνολικά 9+ ωρών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν αναλυτικά τις νέες ιδέες τους και τις υπάρχουσες επιχειρηματικές τους ανάγκες, και να δουλέψουν με την καθοδήγηση έμπειρου και εξειδικευμένου μέντορα. Σκοπός ήταν να εξελίξουν τις ιδέες τους και να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στην επιτυχή πραγματοποίηση τους.

Ένα σημαντικό συμπέρασμα που προέκυψε από τη διαδικασία του mentoring είναι ότι υπάρχει ανάγκη και διάθεση ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των επιχειρηματικών εγχειρημάτων για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το χωριό και την ενίσχυση της εικόνας των Μηλιών προς το ευρύ κοινό.

Δείτε παρακάτω ενδεικτικά σχόλια από τους συμμετέχοντες για τη συμμετοχή τους:

“Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία και ένα σημαντικό βοήθημα για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο στον τόπο μας.”

“Το ομαδικό πνεύμα που αναζωπυρώθηκε κατά την διάρκεια των εργαστηρίων και του mentoring ήταν αυτό που θέλω να κρατήσω πιο πολύ. Ελπίζω να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο. Τον σημαντικότερο ρόλο όμως για να ζωντανέψει η ομάδα τον έπαιξαν οι μέντορες που ώθησαν προς αυτή την κατεύθυνση πολύ.”

“Με τις απόψεις και τις ιδέες όλων με βοήθησε να σκεφτώ και πράγματα που δεν τα είχα φανταστεί από μόνη μου, με αποτέλεσμα να ενισχύσω και την δική μου ιδέα περισσότερο.”

Ευχαριστούμε πολύ που γίνατε όλοι ένα ενεργό κομμάτι του Youtopia Project!